the Seeker

Ikväll har jag varit vid Delsjön och tränat sök med sökgruppen jag är med i.  För de som inte är så insatta så är sök en tävvlingsgren inom brukset. Lite förenklat går det ut på att hunden skickas ut i skogen inom ett markerat område och ska hitta en gömd person. Vid personen ska hunden markera detta, ex skälla eller ta en rulle i munnen och springa tillbaka till föraren. Föraren ska sedan ta hunden i koppel och ledas ut med hjälp av hunden till figuranten.

Vi är på baby-stadiet ännu, men idag gick det kanon. Nellie har jag aldrig tränat seriöst med utan bara på skoj typ ”hitta husse”, men det gick kanon bra! Hon tog till och med figuranten som låg under ett kamonät, inga problem där. Speja har haft väldiga problem med att fatta vad hon överhuvudtaget ska göra. Men idag fick hon söka rätt på husse det första söker, och sen gick det som en dans, hon tog också figuranten under kamo-nätet utan att tveka.
Så stolt över mina små monster!

Nu ska vi bara öva in lite apporter, Nellie vet jag inte om vi någonsin kommer kunna komma så långt att hon markerar, men det gör inget, hon kan ändå aldrig tävla. Speja däremot, men hon tar och bär saker i munnen spontant hela tiden, det gör aldrig Nellie, så där är det i alla fall inte omöjligt.

Det var väldigt mörkt i skogen och jag hade bara mobilen, därav den rätt usla bilden…

 

 

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*