Song Ice and Fire

Jag hade aldrig hört talas om ”A song of ice and fire” eller ”Game of Thrones” innan det hypen inför tv-serien kom. Jag läste något reportage i någon filmtidning och sen läste jag bara överallt ”Game of Thrones” fast jag fattade aldrig riktigt vad det var för serie annat än fantasy. Så när jag fick möjlighet att sträck se de första avsnitten i serien så tänkte jag att det måste se vad alla snackar om. Och jag blev så fast! Jag älskade serien, jag sträck såg den på bara några dagar!

Sen började jag läsa böckerna, och de var ännu bättre!

Jag gillar när författaren bygger upp en värld som hänger ihop och som ”make sense”. De olika länderna har olika språk, olika landskap och detta knyts jättefint ihop med att han till och med har skapat olika religioner som gör att det verkligen känns genuint och riktigt. På detta sätt blir också karaktärerna starkare för de utvecklas och påverkas av kultruren och normerna som finns runt om kring de, precis som i den riktiga världen!

Nu har jag efter ett uppehåll äntligen lyckats köpa femte boken i serien! Jag har bara kommit ett par kapitel, men den känns lovande!

2 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*