Devil’s Carnival

Jag är ett stort fan av Emilie Autumn och har velat se ”Devils Carnival” under en lång tid,och igår tog jag mig äntligen tid att se den.

Men jag måste säga att jag är besviken, jag vet att den fått jättebra kritik men jag kan verkligen inte hålla med.

Öppnings scenen är väldigt kort med en docktillverkade som målar en docka väldigt fult och sen kastar den i en soptunna som det står ”Broken” på. Det var först när jag läste en annan recension som jag förstod att det var Gud som slängde bort själar och de hamnade då i helvetet. Den scenen är extremt kort, intet sägande och när han dyker upp igen så har jag helt glömt bort att han var med i början.

Sedan får man se en man som tar självmord, en tjej som man förstår kommer bli mördad av sin pojkvän och en juveltjuv som håller på att åka fast. Alla hamnar på ”Devils Carnival”. Och allt är väldigt ”in the face”. Ta juveltjuven tillexempel hon hamnar i ett rum med massor av bling bling med en skylt ”Take what you need” och hon börjar roffa åt sig allt. Hennes skådespeleri är bedrövligt och väldigt överspelat.
Sedan hamnar hon vid ett Karnival stånd där man kan vinna världens största diamant och självklart spelar hon bort ALLT hon har för att få diamanten och som om inte det skulle vara nog för att få oss att förstå att hon är alldeles för girig så lägger de till ett sång numer EFTER hela den scenen. Så efter man har fått det väldigt självklart att hon är alldeles för girig så börjar det sjungas en sång om hunden med rubiner i munnen som såg sin egen spegelbild. Vad jag inte förstår är varför de inte kunde köra sången medan hon spelade om diamanten, istället för att upprepa alltihopa två gånger på rad?

Det är många såna här saker där de övervisar saker, istället för att göra det på ett snyggt subtilt sätt. Samtidigt som det är väldigt många scener som jag inte riktigt förstår hur de passar in i storyn, vilket gör mig förvirrad för jag undrar om det är något jag missar.

Sen kommer vi till Emilie Autumn, som var anledningen till att jag såg den från första början och jag blir verkligen besviken. Hon är så överspelad och jag får inte alls intrycket att hon är en trasig porslinsdocka, istället gör hon hela tiden någon rörelse där hon skjuter ut och upp hakan samtidigt som hon svankar, vilket är det enda hon gör hela tiden. Ser otroligt överspelat ut…
Men däremot sången hon sjunger i filmen är fantastisk och där kan man se att det är mer hennes element för under själva sången så är hon riktigt bra!

Har man inte sett den här filmen, så tycker inte jag man har missat något. Vill man se den här typen av film, fast bra se ”The Imaginarium of Doctor Parnassus” istället.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*