April april

Bästa april skämtet tyckte jag var Blekinge polisen som har utbildat en ”IP-hund”.

”BG Carlsson är chef för hundenheten inom Polisen i Blekinge, och under det senaste året har han tränat sin mops E-type i att spåra IP-adresser på Internet. Träningen har visat sig vara mycket lyckosam och resultaten har inte låtit vänta på sig. E-type kan idag spåra en mängd olika typer av adresser, och han kommer nu att användas aktivt i polisarbetet.

– Vi är mycket tacksamma för detta tillskott. E-type har visat sig vara en stor tillgång för oss i våra ärenden, och kan spela en avgörande roll framöver i många av våra utredningar. Framför ser jag stora möjligheter att effektivisera myndighetens arbete när det gäller bedrägerier på internet på ett högst intressant sätt, säger Billy Ingemarsson, chef för Miljö/IT/Bedrägeri.

Även BG Carlsson är förstås nöjd, även om träningen bitvis varit tuff:

– Det här är ett helt nytt användningsområde och vi har fått prova oss fram. Men träningen i sig har gått till som all annan hundträning; med belöningar då hunden markerar rätt.

Lirpa´s E-type kommer nu att ingå i polishundsstyrkan i Blekinge som ett komplement till övriga hundar, och BG Carlsson berättar att intresset för Blekinges nya IP-hund är stort runt om i landet:

– Vi räknar med att få hjälpa till hos flera andra polismyndigheter i Sverige. De har visat ett stort intresse för vår IP-hund, som faktiskt är den enda i landet.

IP hunden E-type in action

E-type markerar sitt fynd

 

KÄLLA

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*